Акція Саакашвілі та компанії проти влади: як АП переграє ситуацію?

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

Завдання мітингувальників та опозиції – не діалог, а тримати ситуацію в такому підвішеному стані якомога довше. Це така інформаційна точка відштовхування, на якій можна бути постійно присутніми в медіапросторі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Володимир Цибулько, оцінюючи відмову п’яти нардепів із групи «єврооптимістів» зустрічатися з президентом через те, що в АП не змогли прийняти їх усіх, та продовження мітингів.

«Така поведінка групи нардепів – політичні маневри. Спроба Найєма зустрітися з президентом, а потім прийти в розширеному форматі – доволі провокативна поведінка. Якщо є домовленість про зустріч із Найємом, то це зустріч двох, а не групи депутатів», – зазначив Цибулько.

Протести під Верховною Радою: чи готові політики виконати три головні вимогиНове виборче законодавство, скасування недоторканності та антикорупційні суди: чи є політична воля для реалізації всього цього?

На його думку, для депутатів не була важливою зустріч із Порошенком як така.

«По суті, метою Найєма й групи депутатів була не сама зустріч із Порошенком, а спроба створити ще один інформаційний привід, який можна підігрівати в перспективі», – додав він.

За словами політолога, сьогоднішнє голосування, якщо воно завершиться, взагалі знімає в подальшому будь-які приводи для нав’язування навіть необхідності тримати цей табір.

Серед вимог сторонників Саакашвілі – зняття недоторканності. Скасування недоторканності передбачає дві сесії. Не може й не буде табір стояти дві сесії.

«Крім того, все одно президент переграє на тому, що голосується саме президентський законопроект про зняття недоторканності», - підкреслив він.

«Організатори протесту підготували непоганий інформаційний привід та приводи для протесту, але вони не підготували якісний вимір. наприклад, пройдені через Венеційську комісію законопроекти власного авторства. Через це Порошенко досить вдало використає ситуацію для протискання своїх ініціатив та законопроектів», – резюмував Володимир Цибулько.

Нагадаємо, інтереси мітингувальників під ВР на зустрічі з президентом збиралися представити Мустафа Найєм, Світлана Заліщук, Сергій Лещенко, Юрій Левченко та Юрій Дерев'янко.

Раніше аналітики «Слова і Діла» з’ясували, хто з політиків обіцяв зробити те, чого зараз вимагають мітингувальники під парламентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: