Група депутатів збирається на зустріч до Порошенка

Читать на русском
Найєм анонсував, що в середу о 19 годині він з авторами законопроекту й низкою депутатів піде до президента, щоб запитати просту річ.

Кілька депутатів мають намір піти ввечері 18 жовтня до президента Петра Порошенка, щоб дізнатися про терміни подання законопроекту щодо створення антикорупційного суду.

Про це заявив депутат від БПП Мустафа Найєм в ефірі одного з телеканалів, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Щодо антикорупційного суду. Зараз ми спостерігаємо таку річ, коли президент намагається перекласти відповідальність із себе на парламент. Є спроби непублічним шляхом створити якусь робочу групу в парламенті, яка нібито має запропонувати президенту законопроект. Це маячня, адже Венеційська комісія дуже чітко сказала, що президент сам має внести такий законопроект», – говорить Найєм.

Нардеп проанонсував, що в середу о 19:00 він з авторами законопроекту й низкою депутатів піде до президента, щоб «запитати просту річ: дві вимоги майже виконані, на дві вимоги є відповідь від парламенту. Президент має внести законопроект про антикорупційний суд».

«Ми б хотіли почути хоча б приблизні терміни, коли президент це зробить, щоб могли на той день, коли він внесе й у парламенті буде його розгляд, знову прийти до парламенту й змусити його проголосувати за законопроект про антикорупційний суд», – пояснив він.

Нардеп також підкреслив, що депутати готові відкликати свій законопроект і чекають будь-яких ініціатив від президента щодо антикорупційного суду.

Раніше Порошенко запропонував депутатам створити робочу групу для напрацювання законопроекту про створення антикорупційного суду.

Також у Порошенка пояснили, чому Рада не зможе розглянути закон про антикорупційні суди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: