Польський оператор підключився до української газової труби

Читать на русском
Польська нафтогазова компанія (PGNiG) відтепер зможе безпосередньо поставляти газ постачальникам в Україні завдяки доступу до українських газопроводів.

Польська нафтогазова компанія (PGNiG) відтепер зможе безпосередньо поставляти газ постачальникам в Україні завдяки доступу до українських газопроводів.

Про це повідомляє Укрінформ, передає «Слово і Діло».

Опалювальний сезон 2017/2018: ризики відключень та проблема мільярдних боргів за газЗаборгованість ТЕЦ та підприємств перед Нафтогазом зростає, а в Черкаській області опалювальний сезон уже на межі зриву через борги. Оцінку ситуації дали експерти.

«Угода дає можливість PGNiG користуватися українськими газовими системами», - заявили в польській компанії. Там відзначили, що до сих пір PGNiG поставляла газ тільки до кордону з Україною.

Як підкреслив заступник голови PGNiG Мацей Возняк, угода з Укртрансгазом є черговим етапом розвитку торговельної діяльності PGNiG в Україні.

Возняк зазначив, що його компанія уважно стежить за ситуацією на газовому ринку України. «Якщо виникнуть сприятливі умови, то ми це використовуємо для інтенсифікації торговельної діяльності», - додав Возняк. Із серпня 2016 року до кінця першого півріччя цього року PGNiG поставила в Україну 660 млн куб. м газу.

Нагадаємо, в Литві вимагають від «Газпрому» виплатити компенсацію.

Раніше повідомлялося, що Україна запропонує МВФ нову формулу ціни газу для населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: