Оприлюднено список нових кандидатів до керівництва «Нафтогазу»

Читать на русском
В ЄБРР попередили, що продовжать видавати кредити, тільки після вирішення питання з наглядовою радою «Нафтогазу». Тепер в ЄБРР передали перелік кандидатур.

Президент ЄБРР Сума Чакрабарті заявив, що передав керівництву України список незалежних кандидатів до Наглядової ради Нафтогазу.

Про це він розповів в інтерв'ю українській службі «Голосу Америки», передає «Слово і Діло».

«Ми надали уряду перелік можливих кандидатур. Це особи, які, на нашу думку, є зацікавленими і зможуть сформувати нову раду якомога швидше. Ми зараз чекаємо відповіді уряду», - повідомив Чакрабарті.

Він акцентував, що Нафтогаз повинен «просувати реформу корпоративного управління вже з новим складом директорів».

При цьому, глава ЄБРР зазначив, що потрібно зрозуміти причини звільнення колишніх членів наглядової ради.

Конфлікт «Нафтогазу» та Міненерго: Гройсман має вирішити, кого звільняти – Насалика чи КоболєваЧлен наглядової ради Інституту енергетичних стратегій розповів, чим може завершитися конфлікт Міненерго з НАК Нафтогаз.

Він припустив, що рішення могло бути пов'язано з розчаруванням в процесі прийому рішень, недостатньою прозорістю комерційної дисципліни, яка могла створювати нерівні умови для партнерів Нафтогазу.

«Важливим фактором могло стати побоювання того, що вимога подавати електронні декларації нарівні з держслужбовцями передбачає кримінальну відповідальність за будь-які помилки», - каже Чакрабарті.

«Це - загальна проблема в багатьох країнах, де ми проводимо свою діяльність. Досить часто в деяких культурах, якщо ти робиш помилку, ти боїшся переслідувань. Це - ключове питання: ми повинні його вирішити. Це не тільки для України, але важливе питання всюди. Це притаманне культурі, яка походить зі старого комуністичного способу дії. Це означає, що люди не захочуть приймати рішення, тому що, якщо вони зроблять помилку - а в житті помилки трапляються, - вони будуть покарані», - розповів президент ЄБРР.

Як відомо, 19 вересня незалежні члени наглядової ради НАК «Нафтогаз України» Пол Уорвік і Маркус Річардс вирішили піти у відставку.

Причиною звільнення називали - зрив рефрм.

Нагадаємо, що тоді в ЄБРР попередили, що будуть видавати кредити на газ, тільки після врегулювання питання з наглядовою радою.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: