Змогли домовитися? Луценко так і не запропонував Раді позбавити недоторканності Лозового та Дейдея

Читать на русском
Генпрокурор у липні обіцяв, що відразу після канікул повторно внесе подання на зняття недоторканності з двох народних депутатів, але так цього й не зробив.
Юрій ЛуценкоФото з відкритих джерел

Юрій Луценко передумав повторно вносити до парламенту подання на зняття недоторканності з двох народних депутатів – Євгена Дейдея та Андрія Лозового.

Зробити це відразу після завершення парламентських канікул він обіцяв у липні, нагадує «Слово і Діло».

Цю заяву генеральний прокурор зробив після того, як Верховна Рада відмовилася зняти недоторканність із цих нардепів та дозволити ГПУ проводити щодо них слідчі дії.

«Якщо парламент не зняв цього разу, значить, із вересня буде змушений розглядати це питання повторно. Я впевнений, що рано чи пізно справедливість і закон будуть панувати в цій залі», – заявив тоді Луценко.

«Слово і Діло» не поділяє оптимізм генерального прокурора, оскільки обіцяних подань парламент не зареєстрував: відповідно до листа-відповіді Генеральної прокуратури, датованого 9 жовтня, станом на 6 жовтня подання щодо Лозового й Дейдея повторно не вносилися.

Нагадаємо, в липні голосів за зняття недоторканності з Дейдея та Лозового забракло: за домовленістю «Народний Фронт» не голосував за позбавлення імунітету Лозового, а Радикальна партія – Дейдея.

Юрій Луценко провалив уже 66 власних обіцянок зі 139, тобто невиконаних зобов’язань у його досьє вже 47%, а виконаних – лише 30%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: