Комітет ухвалив рішення щодо законопроекту про зняття недоторканності

Читать на русском
Комітет з питань правової політики і правосуддя рекомендуватиме депутатам скерувати до Конституційного суду обидва законопроекти про зняття недоторканності.

Комітет із питань правової політики і правосуддя ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді скерувати два законопроекти про зняття недоторканності до Конституційного суду.

Про це повідомляє депутат від «Народного фронту» Леонід Ємець у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Ухвалено рішення: 1) Старий законопроект, де було і щодо суддів, і щодо депутатів, рекомендувати зняти з розгляду; 2) Депутатський законопроект рекомендувати парламенту направити до КС. 3) Президентський – такоеж направити до КС», – пише нардеп.

Як відомо, президентський проект закону про внесення змін до статті 80 Конституції №7203, зареєстрований у ВР 17 жовтня, пропонує скасувати депутатську недоторканність із 2020 року.

Водночас у парламенті також зареєстрований проект №6773 авторства 158 народних депутатів, який передбачає скасування недоторканності негайно.

Нагадаємо, учасники мітингу під Радою розгорнули польову кухню.

Спікер Верховної Ради України Андрій Парубій звернувся до організаторів мітингу під Верховною Радою з вимогою розблокувати всі виходи та входи до парламенту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: