«Укртелеком» повернули в державну власність

Читать на русском
Господарський суд Києва ухвалив рішення за позовом Фонду держмайна щодо купівлі-продажу акцій ПАТ Укртелеком.

Господарський суд міста Києва підтримав вимоги Фонду держмайна про розірвання договору купівлі-продажу акцій ПАТ «Укртелеком» компанією ТОВ «ЕСУ».

Про це повідомляється на сайті суду, передає «Слово і Діло».

«Сьогодні, 19.10.2017, Господарським судом міста Києва ухвалено рішення у справі №910/7708/17, яким повністю задоволені позовні вимоги Фонду державного майна України, розірваний договір купівлі-продажу акцій №КПП-582 від 11.03.2011 ПАТ «Укртелеком», зобов’язане ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» списати з рахунку ТОВ «ЕСУ» пакет акцій ПАТ «Укртелеком», – йдеться в повідомленні.

Цим же рішенням із ТОВ «ЕСУ» стягнута пеня в розмірі 2 171 169 000,00 грн, нарахована за неналежне виконання договору купівлі-продажу пакета акцій.

Водночас, як ідеться в прес-релізі компанії ЕСУ, відповідач уже заявив про намір подати апеляцію на це рішення.

Ігор ГузьНародний депутат України
Гузь сприятиме поверненню у державну власність підприємств та активів, які привласнили олігархиСказано 23 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

«ЕСУ не згодна з рішенням суду першої інстанції й продовжить захист права власності на акції «Укртелекому» в апеляційному суді», – повідомили в компанії.

В ЕСУ підкреслили, що рішення суду першої інстанції не вплине на операційну роботу «Укртелекому», зокрема буде продовжена масштабна модернізація компанії в партнерстві з China Development Bank.

Нагадаємо, Фонд держмайна в травні 2011 року продав 92,79% акцій «Укртелекому» українській «дочці» австрійської компанії EPIC – фірмі ЕСУ – за 10,5 млрд грн. Потім ЕСУ перепродала цей актив групі СКМ Ріната Ахметова.

Також зазначимо, раніше з публічного акціонерного товариства «Укртелеком» до державного бюджету стягнули понад 1 млн грн.

З 1 жовтня 2017 року ПАТ «Укртелеком» запровадило нові тарифи на фіксований телефонний зв'язок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: