Ощадбанк подав позов проти «Укртелекому»

Читать на русском
Госпсуд Києва порушив провадження у справі за позовом Ощадбанку до Укртелекому про стягнення понад 1 млрд гривень, проте чим саме обумовлені вимоги держбанку, в постанові суду не уточнюється.

31 травня Госпсуд Києва порушив провадження у справі за позовом Ощадбанку до Укртелекому про стягнення 1,1 млрд грн.

Про це пише Finbalance, передає «Слово і Діло».

Ощадбанк виплачуватиме кошти вкладникам проблемних фінустановОщадбанк підключився до Автоматизованої системи виплат Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

При цьому, чим саме обумовлені вимоги держбанку, в постанові суду не уточнюється.

24 травня цей же суд відкрив провадження у справі за позовом Ощадбанку до ТОВ ЕСУ (власник «Укртелекому», кінцевий бенефіціар - Рінат Ахметов) про стягнення 886,5 млн грн. При цьому ще минулого року Ощадбанк звертався до суду з позовом до ТОВ ЕСУ про стягнення відсоткових платежів за облігаціями на 714 млн грн.

Відзначимо, що 5 травня Госпсуд Києва порушив провадження у справі за позовом Укрексімбанку до ТОВ ЕСУ про стягнення 2,83 млрд грн, з яких 2,24 млрд грн простроченої заборгованості за номінальною вартістю облігацій; 354,1 млн грн - простроченої заборгованості по процентних доходів за облігаціями; 119,2 млн грн - пеня за прострочення зобов'язань за облігаціями; 92,4 млн грн - інфляційна складова простроченого зобов'язання за облігаціями; 24,9 млн грн - 3% річних у зв'язку з простроченням зобов'язань за облігаціями.

Раніше Кабмін заборонив Ощадбанку застосовувати до «Нафтогазу» штрафні санкції.

Нагадаємо, Ощадбанк розробляє систему інтернет-банкінгу для малого і середнього бізнесу з функцією забезпечення бухобліку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: