В Україні з'явиться інститут випробувань і сертифікації озброєння

Читать на русском
Це дозволить модернізувати експериментально-випробувальну базу й прискорити впровадження наукових розробок.

Кабінет міністрів ухвалив рішення створити Державний інститут випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки.

Про це йдеться на «Урядовому порталі», передає «Слово і Діло».

Це дозволить забезпечити реалізацію єдиної державної політики з випробування, сертифікації, розробки та виробництва озброєння й військової техніки для потреб Збройних сил України та інших військових формувань сектору безпеки й оборони держави з урахуванням стандартів НАТО.

Інститут об’єднає потенціали Державного науково-випробувального центру, Чернігівського національного технологічного університету та підприємств військово-промислового комплексу.

В уряді сподіваються, що це дозволить модернізувати експериментально-випробувальну базу й прискорити впровадження наукових розробок, а також створить умови для просування продукції виробників на внутрішній і зовнішній ринки.

«У подальшому таке поєднання потенціалів є запорукою створення та функціонування відповідного технологічного парку (на кшталт парків, які існують у Німеччині, Франції, Австрії, Туреччині), щоб у стислі терміни забезпечувати переоснащення армії сучасним озброєнням та стимулювати вихід виробничої бази наших оборонних підприємств на світовий рівень», – йдеться в повідомленні.

У державному оборонному замовлені на 2017-2018 роки планується передбачити необхідні кошти для створення сучасного лабораторно-вимірювального та полігонно-випробувального комплексу спільно з представниками ДК «Укроборонпром», Асоціації виробників озброєння і військової техніки України та Ліги оборонних підприємств України.

Також готуються пропозиції стосовно можливого оснащення інституту сучасним лабораторно-вимірювальним та полігонно-випробувальним обладнанням для проведення всіх типів вимірювань на шляху розроблення продукції, сертифікації та її експлуатації.

Зокрема, для оснащення випробувально-обчислювального комплексу ДНВІ передбачається виділення 150 млн грн на закупівлю засобів зовнішньо-траекторних вимірювань, кліматичних камер та інших засобів, що дозволить визначати та оцінювати характеристики озброєння на сучасному світовому рівні.

Наразі актуальним завданням є заснування Міжнародного центру співробітництва з країнами НАТО у сфері випробувань і сертифікації озброєння на базі Інституту.

Раніше Кабмін припинив дію угоди з урядом Росії про збереження спеціалізації підприємств та організацій, що беруть участь у виробництві продукції військового призначення.

Також уряд ухвалив постанову, якою суттєво змінена система нарахування виплат військовим.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: