Стало відомо, скільки патріотів готові захищати Україну зі зброєю в руках

Читать на русском
Більше половини населення України готові взяти до рук зброю, щоб відстоювати територіальну цілісність держави в разі виникнення такої загрози.

Більше половини населення України готові взяти до рук зброю, щоб відстоювати територіальну цілісність держави в разі виникнення такої загрози.

Про це свідчать результати дослідження, проведеного соціологічною групою Рейтинг до Дня захисника України, яке відзначається в країні 14 жовтня, пише «Слово і Діло».

«54% опитаних висловили готовність у випадку виникнення відповідної загрози відстоювати територіальну цілісність України зі зброєю в руках, що майже вдвічі більше в порівнянні з 2012 роком. Таких дві третини серед жителів центру і заходу. На півдні таких - половина. Зате на сході 52% сказали, що не готові захищати Батьківщину зі зброєю в руках (26% готові, 22% - не визначились)», - зазначено в дослідженні.

Зазначається, що патріотично налаштованих чоловіків більше серед україномовних і більш забезпечених.

Також 59% опитаних підтримують ідею святкування державного свята Дня захисника України 14 жовтня. Але майже така ж кількість - 56% - не підтримує ідею скасування святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого. При цьому, якщо перших більше на заході, то останніх - на півдні і сході.

«Майже половина (45%) прихильників ідеї встановлення 14 жовтня як Дня захисника України не підтримує скасування святкування радянського свята», - пишуть соціологи.

Соціологічне дослідження проводилося в регіонах України 20-29 вересня шляхом особистого інтерв'ю (face-to-face). В опитуванні взяли участь 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження - не більш ніж 2,2%.

Нагадаємо, 6 жовтня, на ранковому засіданні Верховна Рада підтримала за основу так званий законопроект про реінтеграцію Донбасу.

Як відомо, міжнародна компанія Global Firepower, яка щорічно складає рейтинг кращих армій світу, в цьому році помістила Україну на 30 місце.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: