Українцеві Грибу продовжили термін утримання в РФ

Читать на русском
За оцінками адвоката, наразі юнак виглядає дуже погано, має червоні очі та висипи на шкірі. Необхідні ліки він не отримує.

Викраденому в Білорусі російськими спецслужбами українцю Павлу Грибу Жовтневий райсуд Краснодару 18 жовтня продовжив термін тримання під вартою до 4 січня 2018 року.

Про це повідомив батько хлопця Ігор Гриб під час прес-конференції в Києві, передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що за оцінками адвоката Андрія Сабініна, наразі юнак виглядає дуже погано, має червоні очі та висипи на шкірі. Необхідні ліки він не отримує. Сам хлопець поскаржився російському захиснику на погане самопочуття та кровотечі.

«Мене як батька дуже хвилює стан здоров'я мого сина й той факт, що він не отримує належного лікування», – сказав Ігор Гриб.

Також батько зазначив, що днями йому надійшла відповідь від президента РФ Володимира Путіна та ФСБ Росії Краснодарського краю на запит щодо подробиць затримання Гриба.

У Росії заявили про затримання українця з «Правого сектору» під РостовомУ Слідчому комітеті РФ заявили, що затримали в Ростовській області українця, причетного до «Правого сектору».

«Відповіді практично ідентичні. Говорять, що він був затриманий на території Росії. Але це повна брехня. Бо в мене є достовірна інформація, що він був затриманий на території Білорусі», – сказав Гриб-старший.

Також присутній на прес-конференції начальник Управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич зазначив, що від Білорусі досі не надійшли пояснення щодо того, як у Гомелі зник громадянин України.

«Наприкінці вересня МЗС України повторно звернулося до білоруської сторони з проханням пояснити обставини затримання Павла Гриба. Поки що відповідної інформації немає», – зазначив Кирилич.

Він додав, що російська сторона повідомила Генконсульству України в Ростові-на-Дону, що 23 жовтня дозволяє українським консулам зустрітися в краснодарському СІЗО з Грибом.

«Однак у повідомленні зазначається, що умови спілкування консула з Павлом будуть такими ж, як і минулого разу: спілкуватися вони можуть виключно російською мовою, не дозволяється обговорювати питання його утримання в СІЗО й суть кримінальної справи», – сказав Кирилич.

Згодом у Twitter речниця МЗС Мар'яна Беца написала, що відомство готує ноту протесту.

«РФ цинічно бере в заручники українських громадян. Фабрикує справи. Готуємо ноту, закликаємо партнерів посилити тиск на РФ», – написала вона.

Як відомо, ЄСПЛ надіслав листа до адвоката Гриба з проханням надати висновки щодо стану його здоров’я до 16 жовтня цього року.

Не дочекавшись рішення Росії, МЗС України та МОЗ 11 жовтня відправили групу українських лікарів до Краснодара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: