Голосів немає: доповідач із медреформи звинуватила колег у саботажі

Читать на русском
Член Самопомочі Сисоєнко розповіла, як проходить розгляд поправок до законопроекту про медреформу.

Принципові правки до законопроекту про медреформу, які не отримали схвалення протягом розгляду законопроекту в другому читанні будуть переголосовані.

Про це «Слову і Ділу» повідомила народний депутат, член комітету ВР з питань охорони здоров'я Ірина Сисоєнко, що представляє законопроект № 6327 «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів» у другому читанні.

«Я стою на трибуні й бачу, які правки «збивають», причому «збивають» свідомо. Під час свого виступу за підсумками розгляду я обов'язково наполягатиму, щоб ці правки були проголосовані», – сказала народний депутат.

При цьому Сисоєнко відзначила низьку явку депутатів, а також той факт, що багато поправок, що пропонуються до розгляду, вже враховані в проекті, підготовленому до другого читання.

«Голосів немає, по-перше, тому, що в залі практично немає депутатів. По-друге, тому, що багато поправок вже враховані в документі. Їх знову ставлять на голосування лише для того, щоб використати хвилину для політичного виступу», – сказала вона.

Також доповідачка звинуватила деяких депутатів, що пропонують свої поправки, в саботажі медреформи.

«Деякі депутати, які виступають з поправками, члени комітету з питань охорони здоров'я – Мусій, Шурма й деякі інші – це люди, які систематично роблять все, щоб жодна реформа в сфері медицини не була затверджена. Це саботаж. Їм не подобаються всі законопроекти, які вносить уряд, їм не вигідно, щоб відбувалися якісь реформи. Така ж реакція в них була на законопроект, який вносив уряд, коли міністром був Квіташвілі, – сказала Сисоєнко.

Нагадаємо, Верховна Рада розглядає в другому читанні законопроект №6327 про державні фінансові гарантії надання медичних послуг і лікарських засобів. Проект є складовою медреформи й передбачає, зокрема, надання громадянам України гарантованого пакету медпослуг та лікарських засобів за рахунок державного бюджету. В першому читанні законопроект був схвалений 8 червня.

Також депутати розглянуть зміни до Бюджетного кодексу, що дозволяють запустити медреформу. Підсумкове голосування щодо обох законопроектів, як очікується, відбудеться 19 жовтня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: