Геращенко розповіла про проблему в питанні звільнення заручників

Читать на русском
Представник України в ТКГ розповіла, через що загальмувало питання звільнення бойовиками українських заручників у ОРДЛО.

Переговори про звільнення українських заручників у ОРДЛО йдуть важко через вимоги бойовиків звільнити екс-працівників «Беркута», які не брали участь у війні на Донбасі.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала перший віц-спікер ВР, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ в Мінську Ірина Геращенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Заручники. Україна ще місяць тому заявила про готовність передати 302 злочинці задля звільнення 81 українця, підтвердженого ОРДЛО на окупованих територіях. Загалом у списку СБУ на сьогодні є 152 заручники в ОРДЛО, кількість зростає, бо хапають цивільних за проукраїнські погляди. Камінь спотикання – вимога амністії для «беркутівців» та інших персонажів, які не мають жодного стосунку до Донбасу», – розповіла вона.

При цьому Геращенко зазначила, що українська сторона в ТКГ продовжує переговори для досягнення прогресу щодо звільнення заручників.

«Працюємо, щоб були хороші новини для сімей наших заручників, поки все йде важко, але рухаємося», – додала вона.

Нагадаємо, 14 жовтня в СБУ назвали кількість утримуваних бойовиками українських заручників.

Раніше Геращенко розповіла, що бойовики намагаються протягнути в переговорах звільнення людей, які жодним чином не підпадають під дію Мінських угод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: