Луценко: ГПУ має 600 фактів страшних катувань на території ОРДЛО

Читать на русском
Генпрокуратура зазначає, що їм повідомили про вбивства 134 військовослужбовців та цивільних осіб.

Генеральна прокуратура України веде слідство щодо 600 фактів катувань на окупованих частинах Донецької та Луганської областей.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на засіданні парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС, яке відбувається в Дніпрі, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

«У нас є 600 фактів катувань – знімання шкіри, скальпу, кастрування, заливання свинцю в горло, розчленування, розпинання на хресті, посилання пішки на мінні поля, якими займаються російсько-терористичні війська. 600 осіб», – сказав Луценко.

Він також нагадав, що через воєнні злочини на Донбасі ГПУ оголосила про підозру міністру оборони Росії.

«Оцінити факти воєнних злочинів Росії – також наше завдання, й ми оголосили про підозру міністру оборони Російської Федерації та 20 генералам та адміралам російської армії, що звинувачуються в злочинах проти людяності та інших воєнних злочинах», – зазначив Луценко.

Як відомо, люди, які побували в полоні бойовиків ОРДЛО, повідомили про масові страти, скоєні бойовиками та російськими військовими на Донбасі. Генпрокуратура зазначає, що їм повідомили про вбивства 134 військовослужбовців та цивільних осіб.

У січні 2016 року міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch заявила про факти катування на Донбасі обома сторонами конфлікту.

Прокуратура Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження за фактом низки злочинів насильницького спрямування представниками окупаційної влади щодо громадянина України Рената Параламова.

Перша віце-спікерка Верховної Ради Ірина Геращенко розповіла, що стало каменем спотикання в перемовинах щодо заручників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: