ГПУ завела кримінальне провадження проти своїх же співробітників

Читать на русском
Встановлено, що з квітня цього року Головне слідче управління ГПУ розслідує кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків першим заступником директором НАБУ Углавою.

Генеральна інспекція ГПУ розслідує кримінальне провадження про внесення працівниками ГПУ завідомо недостовірних даних до офіційних документів з метою втручання в діяльність першого заступника директора НАБУ Гізо Углави.

Про це повідомляє «Цензор.НЕТ» із посиланням на рішення Печерського райсуду Києва, передає «Слово і Діло».

Згідно з матеріалами суду, кримінальне провадження було відкрито ще 24 травня 2017 року. Встановлено, що з квітня цього року Головне слідче управління ГПУ розслідує кримінальне провадження за фактом ухилення від сплати податків першим заступником директора НАБУ Углавою.

У Генеральній інспекції вважають, що працівники ГПУ внесли недостовірні відомості до матеріалів, які в травні 2017 року подали до суду з метою отримання доступу до документів, а саме вказали, що Углава скоїв злочин – ухилився від сплати податків.

Суд задовольнив прохання Генінспекції та надав доступ до документів Печерського суду в цій справі: до клопотання ГПУ, матеріалів до цього клопотання, а також винесеного 17 травня 2017 року судового рішення.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко назвав кількість нерозкритих вбивств в Україні.

Відзначимо, 9 жовтня ГПУ назвала замовників вбивства Вороненкова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: