У Києві знизилися ціни на вторинне житло

Читать на русском
За рік середня ціна на вторинне житло в Києві в доларовому еквіваленті зменшилася на 7,3 відсотка.

За рік середня ціна на вторинне житло в Києві в доларовому еквіваленті зменшилася на 7,3%.

Про це повідомляє інформаційно-аналітичний портал Столична нерухомість, передає «Слово і Діло».

У вересні в порівнянні з серпнем пропозиція на вторинному ринку нерухомості в Києві збільшилася на 3% до 20 215 квартир.

Оренда житла з правом викупу: уряд готує пілотний проектУрядовці готують пілотний проект – перші 100 квартир у Києві планують передати в експлуатацію до кінця цього року.

Обсяг пропозиції збільшився у загальній площі і доларовому вираженні - на 2,8% і 2,7% відповідно.

«За підсумками вересня 2017 року, у порівнянні з серпнем, середня вартість вторинного житла в Києві хоч і несуттєво, але зросла - на 0,1% до $1 252 кв. м.»- сказано в повідомленні.

При цьому у загальному обсязі однокімнатні квартири зайняли 28%, двокімнатні - 32%, трикімнатні - 33% і 4-х кімнатні - 7%.

«Найбільша кількість квартир пропонувалося в Дарницькому районі - 16%. У Голосіївському - 14%, Печерському - 13%, в Шевченківському - 11%, в Дніпровському і Солом'янському - по 10%. Найменша частка представлених до продажу квартир: в Оболонському та Святошинському - по 7%, в Деснянському і Подільському - по 6%», - наголошується у повідомленні.

Також повідомляється, що в структурі пропозиції, за повними цінами за об'єкт, переважають квартири в ціновій категорії від $50 тис. До $100 тис. - 41%.

Частка квартир в ціновій категорії до $50 тис. Становить 32% від загальної пропозиції, в категорії від $100 тис. - до $150 тис. - 13%, від $150 тис. - до $250 тис. - 9% і від $250 тис. - 5% від загальної пропозиції.

Раніше повідомлялося, що в Україні вперше за криптовалюту продали житло.

Нагадаємо, заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука раніше повідомляв, що тимчасово переміщені особи, які втратили житло на окупованих територіях Донбасу чи Криму, зможуть скористатися пільговими кредитами на придбання нерухомості].

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: