У Порошенка розповіли, чи буде ухвалений законопроект «Про антикорупційні суди»

Читать на русском
За словами депутата від фракції БПП Олександра Черненка, фракція не підтримає питання про розгляд цього проекту в залі.

Фракція БПП заблокує розгляд законопроекту «Про антикорупційні суди» в сесійній залі.

Про це «Слову і Ділу» повідомив член комітету Верховної Ради з питань правової політики і правосуддя, народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олександр Черненко.

«Є позиція президента: в парламенті готується законопроект, який шляхом консультацій матиме гарантовану підтримку Верховної Ради. Коли він буде готовий, узгоджений між фракціями, його запропонують президенту для внесення на розгляд. Це буде процедура в рамках Конституції й це фракція підтримає», – сказав Черненко.

За його словами, фракція БПП не підтримає питання про розгляд цього проекту в залі.

Відзначимо, законопроект №6011 «Про антикорупційні суди» був внесений на розгляд до парламенту групою депутатів, серед яких були й представники БПП – Мустафа Найєм, Сергій Лещенко та Світлана Заліщук. Документ також включенийо до порядку денного поточної сесії ВР. Однак у БПП наполягають, що згідно з вимогами Конституції, законопроект про створенняаАнтикорупційного суду може внести лише президент.

Венеціанська комісія 6 жовтня рекомендувала ухвалити за основу та доопрацювати проект №6011. При цьому Венеціанська комісія також рекомендувала подати цей законопроект від імені президента.

Коментуючи внесення законопроекту до порядку денного сесії, Олександр Черненко зазначив, що «це нічого не означає». «Ми всі проекти вносили», – уточнив депутат.

Сьогодні, 17 жовтня, спікер Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що Венеційська комісія закликала відкликати законопроекти, які передбачають створення антикорупційного суду.

Своєю чергою, президент Петро Порошенко запропонував депутатам створити робочу групу для напрацювання законопроекту про створення антикорупційного суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: