Антикорупційному суду бути: Данилюк назвав три умови отримання траншу МВФ

Читать на русском
За словами міністра фінансів, в Україні до кінця року повинен з'явитися антикорупційний суд, інакше траншу МВФ Києву не бачити.
Олександр ДанилюкФото з відкритих джерел

За словами міністра фінансів України Олександра Данилюка, Київ не збирається припиняти співпрацю з Міжнародним валютним фондом, більше того, планує до кінця року виконати ще дві з трьох висунутих умов для отримання чергового траншу макрофінансової допомоги.

Про це з посиланням на «Дзеркало тижня» повідомляє «Слово і Діло».

«Я реалістично налаштований щодо отримання траншу цього року», – сказав Данилюк, зазначивши, що Верховна Рада вже ухвалила, а президент підписав пенсійну реформу, реалізація котрої була однією з умов МВФ.

МВФ сподівається на прогрес у переговорах з УкраїноюМіжнародний валютний фонд продовжує переговори з владою України щодо виконання вимог чергового перегляду програми EFF.

На черзі – спрощення приватизаційного процесу. За словами міністра, відповідний законопроект уже схвалений профільним комітетом і готовий до внесення в сесійну залу парламенту. Глава Мінфіну прогнозує його ухвалення в першому читанні вже на наступному пленарному тижні.

Третьою умовою МВФ Данилюк назвав створення антикорупційного суду. Те, що ухвалення відповідного закону в Україні затримується, він пояснив очікуванням експертизи Венеціанської комісії.

Нагадаємо, раніше Данилюк уже говорив, що ті, хто стверджує про намір України розірвати співпрацю з МВФ, грають проти інтересів країни. Вчора також стало відомо про те, що у Світовому банку Київ закликають провести земельну реформу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: