ДСНС переходить на посилений режим несення служби

Читать на русском
У зв'язку з майбутнім святкуванням Дня захисника України ДСНС переходить на посилений режим несення служби, цілодобово чергуватимуть близько 7 тисяч рятувальників.

Державна служба з надзвичайних ситуацій у зв'язку з майбутнім святкуванням Дня захисника України переходить на посилений режим несення служби.

Про це повідомляє прес-служба відомства, передає «Слово і Діло».

Голова ДСНС перерахував, якої техніки та спецзасобів не вистачає рятувальникамНачальник ДСНС Чечоткін розповів про потреби рятувальників у техніці та спеціальних засобах.

У повідомленні зазначено, що в кожному регіоні уточнюють місця масових заходів, також посилено моніторинг пожежної безпеки на потенційно небезпечних об'єктах та об'єктах державного значення, здійснюються профілактичні відпрацювання з населенням щодо дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Для запобігання надзвичайним ситуаціям організована взаємодія з місцевою владою, поліцією та регіональними службами цивільного захисту.

Загалом до 8:00 19 жовтня цілодобово чергуватимуть близько 7 тис. рятувальників та 2 тис. одиниць техніки відомства. В разі необхідності можуть також задіяти авіацію ДСНС: вертоліт «Єврокоптер» і літак «Ан-30».

Відзначимо, День захисника України вперше був відсвяткований у 2015 році.

5 березня 2015 року Верховна Рада за пропозицією президента Петра Порошенка 244 голосами ухвалила закон, що оголошує 14 жовтня, День захисника України, вихідним. З нагоди свята президент підписав указ, яким пропонується в цей день вивішувати державні прапори на адміністративних будівлях, на приміщеннях громадських організацій.

Раніше повідомлялося, що в НАБУ перевіряють начальника одного з главків ДСНС за фактами неправди в декларації.

Нагадаємо, в ДСНС прокоментували ситуацію з вибухами в Калинівці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: