У ДСНС прокоментували ситуацію з вибухами, що тривають у Калинівці

Читать на русском
У Держслужбі з надзвичайних ситуацій пояснили, чому на арсеналі в Калинівці досі продовжують детонувати боєприпаси.
Ілюстраційне фотоФото з відкритих джерел

Детонація боєприпасів на арсеналі в Калинівці, що триває досі, – штатна ситуація при роботах з розмінування території.

Як запевняють у Держслужбі з надзвичайних ситуацій, небезпеки для жителів прилеглих населених пунктів ці вибухи не становлять, пише «Слово і Діло».

«Станом на 8:30 30 вересня неконтрольованих вибухів і виникнення вогнищ пожеж на технічній території арсеналу не спостерігається, але під час роботи важкої інженерної техніки військових груп розмінування відбуваються підриви окремих вибухонебезпечних предметів під мінними тралами. Це штатна ситуація при роботі на місцевості, забрудненій вибухонебезпечними предметами, вона не становить загрози для жителів постраждалих районів», – прокоментували ситуацію у відомстві.

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

Крім того, в ДСНС повідомили, що станом на 8:30 відновлене газопостачання 6119 абонентам у місті Калинівка (2000), в селах Іванів (1299), Гущинці (672), Кам'яногірка (149) Калинівського району; селах Сосонка (714), Славне (170), Дорожнє (360), Лаврівка (500), Капустянка (255) Вінницького району.

Нагадаємо, 28 вересня головний військовий прокурор Анатолій Матіос озвучив 4 основні версії причин надзвичайної ситуації на складах боєприпасів під Вінницею: три пов'язані з диверсійною діяльністю, одна – зі службовою недбалістю. Версію про те, що до вибухів на арсеналі призвів закладений раніше детонатор, озвучив у п'ятницю й генпрокурор Юрій Луценко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: