Геращенко має намір захищати українську діаспору

Читать на русском
Геращенко заявляє, що Україна очікує зустрічних кроків від сусідніх держав на свої дії щодо забезпечення освітніх прав національних меншин.

Перший заступник голови Верховної Ради, член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко заявляє, що Україна очікує зустрічних кроків від сусідніх держав у відповідь на свої дії щодо забезпечення освітніх прав національних меншин.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на заяву Геращенко на своїй сторінці в Facebook в четвер 12 жовтня.

Скандал довкола закону «Про освіту»: чи чекає на Закарпаття доля ДонбасуУгорщина розкритикувала освітній закон і погрожує санкціями. З чим пов'язано невдоволення угорців та чи чекає на Закарпаття доля Донбасу, розповіли експерти.

«Ми очікуємо транспарентності – щоб і українська діаспора в сусідніх країнах мала право на вивчення української мови», – написала вона, коментуючи минулі дебати в ПАРЄ під час розгляду закону України «Про освіту», зокрема виступи угорської та румунської делегацій.

«Це важливі уроки, які роблять нас більш монолітними. Ми будемо захищати право всіх без винятку українських дітей на якісну освіту. А ще ми маємо так само жорстко захищати українську діаспору та її права», – додала Геращенко.

Нагадаємо, 12 жовтня ПАРЄ винесла рішення щодо скандального закону про освіту в Україні.

Раніше повідомлялося, що в Болгарії нацменшини підтримали український закон про освіту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: