У Нацбанку назвали умови для приходу в Україну інвесторів

Читать на русском
Інвестори приходитимуть до країну лише тоді, коли в нас буде стабільне макроекономічне середовище, повідомив директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу Нацбанку Сергій Ніколайчук.

Директор департаменту монетарної політики та економічного аналізу Нацбанку Сергій Ніколайчук розповів, за яких умов до країни прийдуть іноземні інвестиції.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «Еспресо.TV».

Як змінилися обсяги іноземних інвестицій в Україну за три роки?У недавньому звіті Державна служба статистики оприлюднила дані щодо іноземних інвестицій: «Слово і Діло» відстежило, як змінювалися обсяги іноземних вкладень в економіку України.

«Інвестори приходитимуть до країни лише тоді, коли в нас буде стабільне макроекономічне середовище, щоб його досягти, передусім ідеться про стабілізацію інфляції. Саме це ключовий фактор, який може забезпечити стабільний приплив інвесторів», – пояснив він.

За його словами, інвестори, які розраховують виключно на стабільність обмінного курсу, це, як правило, спекулятивний капітал, який надовго в країні не затримається. З іншого боку, політика стримування інфляції може забезпечити приплив до країни інвесторів, які вкладатимуть у країну капітал на довгострокову перспективу.

«Такі країни, як Польща, Чехія, Словаччина, Румунія, досягли значних успіхів у макроекономічній політиці. Багато в чому ці успіхи базувалися на утриманні під контролем інфляції», – говорить Ніколайчук.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін готує низку програм для залучення інвестицій у державні компанії.

Нагадаємо, 27 червня Петро Порошенко підписав закон про іноземні інвестиції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: