Нацбанк допускає перегляд прогнозу зростання ВВП

Читать на русском
НБУ допускає поліпшення прогнозу зростання валового внутрішнього продукту в 2017 році під час чергового перегляду макропоказників наприкінці жовтня.

Національний банк України допускає поліпшення прогнозу зростання валового внутрішнього продукту в 2017 році під час чергового перегляду макропоказників наприкінці жовтня.

Про це сказав заступник голови правління НБУ Дмитро Сологуб у бліц-інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Ми бачимо, що цього року ми дещо консервативно оцінили вплив блокади на зростання ВВП. Дані за другий квартал і деякі показники за третій свідчать, що ситуація краща, ніж ми очікували ...Тому ми бачимо, що вже до кінця 2017 року, економіка може зрости більше, ніж ми очікували», – сказав він.

За його даними, швидко відновилися металургійні підприємства після розриву торгово-транспортних зв'язків на сході країни. Це відновлення також підтримується активним зовнішнім попитом. Крім цього, заступник голови правління НБУ зазначив оптимістичну статистику по сільськогосподарському сектору.

Агросектор формує 12% ВВП України – ГройсманНа сьогоднішній день аграрний сектор формує 12 відсотків валового внутрішнього продукту України.

«Хоча збір врожаю й відстає від показників минулого року, наші очікування були ще гіршими, оскільки погодні умови виявилися цього року несприятливими», – сказав Сологуб.

За його даними, новий макроекономічний прогноз буде презентований у короткому форматі на монетарному брифінгу 26 жовтня. Через тиждень після брифінгу буде оприлюднений новий інфляційний звіт, в якому новий прогноз буде представлений у широкому форматі.

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі оцінює зростання валового внутрішнього продукту в січні-червні 2017 року в 2,5%.

Раніше Петро Порошенко розповів про зростання валового внутрішнього продукту країни.

Нагадаємо, раніше Держстат поліпшив оцінку зростання ВВП України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: