Главою НБУ може стати відомий благодійник

Читать на русском

Главою НБУ можуть призначити мільярдера Джорджа Сороса.

Як пишуть ЗМІ, очолити Національний банк України може відомий американський мільярдер і благодійник Джордж Сорос, пише «Слово і Діло». Про це повідомляє 112 канал з посиланням на ряд джерел у Верховній Раді і людей з оточення президента Петра Порошенка.

Сорос займає 27-е місце в списку найбагатших людей США. Його доходи, за версією журналу Forbes, оцінюються в $ 8,7 млрд. Він є почесним доктором Нової школи соціальних досліджень (Нью-Йорк), Оксфордського і Єльського університетів. Благодійні фонди Сороса діють у більш ніж 50 країнах у Східній Європі, країнах СНД, Африці, Латинській Америці, Азії й США.

Серед претендентів на посаду глави НБУ розглядають також кандидатуру екс-голови МВФ Домініка Стросс-Кана. Крім того, в число претендентів нібито входять і деякі «представники Федеральної резервної системи». Загалом на посаду голови Нацбанку розглядають п'ять претендентів.

Читайте також: Остаточний варіант Бюджету депутати побачать через чотири дні

Як пишуть джерела, кандидатура нового керівника буде названа найближчим часом. Раніше в Верховній Раді України був зареєстрований проект постанови про звільнення Валерії Гонтаревої з посади голови Нацбанку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: