Горбатюку оголосили догану

Читать на русском
Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила оголосити догану начальнику Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергію Горбатюку.

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішила оголосити догану начальнику Департаменту спеціальних розслідувань ГПУ Сергію Горбатюку.

Про це повідомляє прес-служба комісії в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією прокурорів вирішено: притягнути до дисциплінарної відповідальності начальника Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Горбатюка С.В., застосувавши до нього дисциплінарне стягнення у вигляді догани», - йдеться в повідомленні.

Причини такого рішення не повідомляються.

Однак, як пояснив «Українській правді» сам Горбатюк, догану йому оголосили по скарзі заступника генпрокурора Юрія Столярчука.

«Протягом певного часу він перешкоджав розслідуванню в трьох гучних справах, а потім вирішив взагалі їх забрати. Виніс незаконні постанови, які я намагався оскаржити у генерального прокурора», - пояснив Горбатюк.

Він додав, що конфлікт зі Столярчуком у нього триває вже більше року.

«Довгий час Юрій Столярчук використовував свої службові повноваження в конкретному кримінальному провадженні. На певному етапі стало зрозуміло, що вони використовуються виключно з метою домогтися прийняття незаконного рішення щодо осіб, стосовно яких слідчим і прокурором зібрані докази їхньої причетності до скоєння злочину, в тому числі шляхом створення різних перешкод, погроз тиску, шантажу», - сказав Горбатюк.

Йдеться про розслідування справ про причетність певних посадових осіб до злочинів, пов'язаних з генпрокурором часів Януковича Віктором Пшонкою. Трьом із яких, після проведення попереднього розслідування, повинні були оголосити про підозру.

За словами Горбатюка, Столярчук робив все можливе, щоб звести справу нанівець. «У подібних діях були ознаки злочину. Тому я писав про це генеральному прокурору. За це мені приписали порушення дисципліни, за невиконання наказу Столярчука».

Горбатюк зазначає, що він більше години пояснював членам комісії свою позицію, однак її не прийняли до уваги. «Висновок комісії абсурдний. За їхньою логікою, прокурор повинен беззаперечно виконувати накази керівника, навіть якщо вони є незаконними», - додав Горбатюк.

Він зазначив, що планує оскаржити рішення комісії прокурорів про винесення йому догани.

Раніше Луценко назвав дату першого судового засідання у справі про розстріли на Майдані.

Нагадаємо, 4 лютого 2017 року Горбатюк заявив, що для закінчення розслідування у справі Майдану знадобиться набагато менше часу, ніж 30 років. Подивимося, чи втіляться його слова в реальність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: