На передовій прокоментували дані Генштабу про мораль солдатів

Читать на русском
На передовій зони АТО прокоментували дані Генштабу про морально-психологічний стан бійців і назвали основні проблеми.

Реальний морально-психологічний стан військових на передовій АТО відрізняється від того, про який говорять у Генштабі ЗСУ: проблема пияцтва нікуди не зникла.

Як повідомили «Слову і Ділу» офіцери, що несуть службу в Луганській області, у контрактників дійсно зріс рівень довіри до командирів, однак проблеми минулих років так нікуди й не поділися.

«Зараз у нас діє чергове перемир'я. З одного боку, це добре. З іншого – є факти запоїв серед солдатів. Коли вони перебувають на другій лінії оборони, не в зоні АТО, то можуть запросто дістати спиртне в місцевих або в магазинах мирних міст. Ми дуже боремося з цим, аж до звільнення зі служби», – розповів нам один з офіцерів ЗСУ.

За словами військового, тим, хто п'є, командування як «профілактику» в індивідуальному порядку скасовує надбавку за перебування в АТО (якщо йдеться про передову, то для солдатів це до 10 тисяч гривень). Також нікуди не поділися так звані «аватари» (так називають пияків-військових).

«Якщо не брати до уваги проблеми зі спиртним у деяких солдатів, то загальний рівень підготовки й морально-психологічний стан у багатьох бійців став кращим, ніж був раніше. Матеріальне забезпечення дає можливість годувати сім'ї, а патріотизм – мотивує старанно нести службу», – підсумував військовий.

Нагадаємо, раніше начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних Сил України Олег Грунтковський заявив, що три чверті бійців у зоні АТО повністю готові виконувати поставлені завдання й понад 80% солдатів повністю довіряють командуванню.

Також у Генштабі назвали кількість бійців, які пройшли психологічну реабілітацію з початку року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: