Військові розповіли про моральний стан армійців на передовій

Читать на русском
У профільному управлінні Генштабу ЗСУ розповіли про морально-психологічний стан бійців у зоні АТО.
фото: прес-служба Міноборони

Три чверті бійців у зоні АТО повністю готові виконувати поставлені завдання, командування повністю довіряють більш ніж 80% військових.

Про це розповів начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України Олег Грунтковський, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Під час моніторингу, аналізу та цільового опитування особового складу, який виконує завдання в районах проведення АТО, було встановлено, що рівень морально-психологічного стану військовослужбовців визначається як задовільний», – розповів він.

За словами Грунтковського, моральний стан особового складу та готовність українських військових виконувати поставлені завдання зросли порівняно з попереднім роком.

«Зараз понад 75% військовослужбовців оцінюють себе як повністю готових до виконання завдань, 81% опитаних вказують на беззастережну довіру до безпосередніх командирів», – зазначив він.

За даними представника Генштабу, психологічну підтримку в групах внутрішньої комунікації в 2017 році отримали близько 6,5 тис. військових, у спеціалізованих медичних установах психологічну реабілітацію пройшли 2063 особи, в тому числі за межами України 75 військовослужбовців і членів їхніх сімей (Македонія, Грузія).

Також він повідомив, що в різних областях України й гарнізонах проведені 64 тренінги для 480 військовослужбовців за участю фахівців із Польщі та Хорватії, психологів громадських і волонтерських організацій.

Крім того, Генштаб уклав 6 меморандумів із громадськими організаціями України про співпрацю в сфері надання послуг із психологічної допомоги та реабілітації. Підготовлено та розповсюджено у військах понад 3 тисяч примірників методичних посібників.

Нагадаємо, 9 жовтня в штабі АТО прокоментували інформацію про просування в районі Донецького аеропорту.

Раніше «Слову і Ділу» стало відомо, що підрозділи на передовій уже повністю забезпечені новими сухпайками за стандартами НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: