Кабмін відправить загін рятувальників до зони АТО

Читать на русском
Віце-прем'єр міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко ініціює створення спеціального загону ДСНС для роботи в зоні проведення АТО.

Віце-прем'єр міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Геннадій Зубко ініціює створення спеціального загону ДСНС для роботи в зоні проведення АТО.

Про це він заявив під час засідання уряду 11 жовтня, повідомляє «Слово і Діло».

Країни-союзники України: хто і як підтримує Київ у війні з Росією«Слово і Діло» з’ясувало, які країни світу та як саме допомагають Україні у боротьбі з російською агресією.

«Є пропозиція розглянути з точки зору формування додаткового загону, який міг би оперативно реагувати на всі виклики, як показала ситуація в Авдіївці, в зоні АТО, зоні ведення бойових дій, особливо де цивільні не можуть зайти або врятувати, або відновити житло, або інші соціальні об'єкти», – сказав Зубко.

Він наголосив на важливості формування такого добре технічно оснащеного спецзагону ДСНС, зазначивши, що скорочення часу на рятувальні роботи сприятиме скороченню як жертв, так і витрат на відновлення пошкоджених об'єктів.

Вносячи пропозицію, Зубко зазначив, що прем'єр-міністр Володимир Гройсман раніше звертав увагу на особливу небезпеку рятувальних робіт у зоні АТО, а також на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко розповів про перспективу припинення війни в Україні.

Раніше стало відомо, чому Крим не потрібно вносити до закону про реінтеграцію Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: