Лавров і Тіллерсон знову обговорили Донбас і Сирію

Читать на русском
Глави зовнішньополітичних відомств Росії та США Сергій Лавров і Рекс Тіллерсон провели телефонні переговори, в рамках яких обговорили хід виконання Мінських домовленостей.

Глави зовнішньополітичних відомств Росії та США Сергій Лавров і Рекс Тіллерсон провели телефонні переговори, в рамках яких обговорили хід виконання Мінських домовленостей, а також функціонування створених в Сирії зон деескалації.

Про це заявляє прес-служба МЗС Росії, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «РІА Новини».

Російський міністр закордонних справ під час бесіди вказав на необхідність неухильного дотримання принципу територіальної цілісності Сирії при боротьбі з терористичними угрупованнями на території країни.

Також Лавров під час переговорів зазначив, що законопроект про реінтеграцію Донбасу суперечить Мінським угодами і підриває можливість мирного врегулювання конфлікту в Україні.

Як повідомлялося, в Кремлі вважають, що закон про реінтеграцію Донбасу носить декларативний характер і його формулювання є неприйнятним.

Нагадаємо, що Верховна Рада 6 жовтня підтримала в першому читанні законопроект президента Петра Порошенка про реінтеграцію Донбасу, в якому Росія визнається державою-агресором, а також продовжила на рік особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі, але лише за умови виведення Росією військ і техніки з окремих районів Донецької та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: