Порошенко розповів про перспективу припинення війни в Україні

Читать на русском
Через три роки Україна не наблизилася до перспективи припинення війни на Донбасі, заявив президент України Петро Порошенко під час виступу на засіданні ПАРЄ.

Через три роки Україна не наблизилася до перспективи припинення війни на Донбасі.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час виступу на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи, повідомляє «112 Україна», передає «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що АТО буде тривати декілька годинСказано 26 травня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Три роки тому я стояв перед вами як глава держави. І ділився з вами досвідом перших днів протидії агресії Росії. Я б щиро хотів виступити сьогодні перед вами вже зі словами про те, що війна проти моєї держави уже завершена, що в межах міжнародно визнаних кордонів України завершені військові дії й зухвала окупація частин нашої суверенної території. На жаль, через більш ніж три роки з часу мого виступу перед вами ми все ще не наблизилися до цієї перспективи. Причина цього вам відома», – сказав Порошенко.

Він підкреслив, що РФ продовжує порушувати взяті на себе зобов'язання в рамках Мінських угод, а також «закриває очі» на заклики України й міжнародного співтовариства.

«Росія продовжує нахабно порушувати взяті на себе зобов’язання, також Москва продовжує закривати очі на наші заклики, на заклики міжнародної спільноти, повернутися в міжнародне правове поле. Ці вимоги чітко зафіксовані в резолюціях ПАРЄ. Але Росія вдає, що йдеться не про неї. Москва продовжує ігнорувати свої зобов’язання в рамках Мінських домовленостей, її війська продовжують перебувати в Україні – як у Криму, так і на Донбасі. Зброя так само постачається створеним Росією незаконним формуванням. Щодня надходять все більше тривожні звістки про грубе порушення прав людини на окупованих територіях, не просувається питання про звільнення заручників та політв’язнів», – уточнив президент.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков оцінив перспективи повернення окупованого Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: