Газифікація Черкащини: як виконують обіцянки нардепи-мажоритарники

Читать на русском

Аналітичний портал «Слово і Діло» розпочинає серію інфографік, присвячених роботі народних депутатів-мажоритарників у одномандатних округах. Щотижня ми публікуватимемо дані по обіцянках із певної теми й спробуємо показати вам, як виконують обіцяне депутати, яких обрали мешканці кожного з регіонів України. Перша така публікація присвячена питанню газифікації населених пунктів у Черкаській області.

Найбільше обіцянок щодо газифікації населених пунктів дав представник 196-го одномандатного округу має Геннадій Бобов. Член групи «Відродження» дав 4 таких обіцянки. Дві з них він уже виконав (на окрузі дійсно були газифіковані селище Вільшана та село Квітки). Ще дві наразі перебувають у процесі виконання: щодо газифікації сіл Сидорівка і Комарівка Корсунь-Шевченківського району.

Щодо останніх двох населених пунктів, і те, й інше Бобов пообіцяв ще в листопаді 2014 року. Єдина інформацію, яку ми маємо щодо них на цю мить, датується квітнем 2016 року, коли в листі-відповіді на запит «Слова і Діла» народний депутат відповів, що тримає це питання на особистому контролі й шукає ресурси для його вирішення. Поки що повіримо й чекатимемо на подальші дії депутата.

По одній обіцянці з теми зафіксовано у народних депутатів Володимира Зубика та Антона Яценка.

Зубик, котрий представляє у Верховній Раді виборчий округ №190, що в Соснівському районі Черкас, у своїй передвиборчій програмі в 2012 році пообіцяв завершити газифікацію всіх населених пунктів свого округу. Однак до осені 2014 року, коли в Україні пройшли позачергові парламентські вибори, він зі своєю обіцянкою так і не впорався. Втім, це не завадило йому знову перемогти на виборах у окрузі.

Антон ЯценкоНародний депутат України
Яценко пообіцяв сприяти продовженню програми газифікації всіх сіл та селищ округуСказано 9 вересня 2014 р.Статус обіцянки: У процесі

Антон Яценко, чий мажоритарний округ №200 має центром місто Умань, на позачергових виборах до Ради в 2014 році пообіцяв сприяти продовженню програми газифікації всіх сіл та селищ округу. «Слово і Діло» з’ясувало, що робота з боку народного депутата в цьому напрямку ведеться, однак до того, щоб обіцянка отримала статус «виконано» поки що ще далеко.

Стежте за нашими публікаціями, аби не пропустити аналіз роботи свого нардепа-мажоритарника. Або заходьте на нашу інтерактивну мапу політиків України й дізнавайтесь про їхню відповідальність самостійно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: