У Раді розповіли, чи підтримають депутати заборону на виїзд чиновників до Росії

Читать на русском
У Народному фронті спрогнозували, чи підтримає Верховна Рада законопроект про заборону поїздок чиновників до Росії.

Верховна Рада підтримає законопроект, що обмежує поїздки українських чиновників до Росії.

Таку впевненість висловив «Слову і Ділу» народний депутат України, член комітету з питань національної безпеки і оборони Дмитро Тимчук («Народний фронт»).

«Насправді, розмови про необхідність заборонити виїжджати до Росії серед депутатів точаться дуже давно. На жаль, ми працюємо з великим запізненням. Це стосується і закону про реінтеграцію Донбасу, і інших законодавчих ініціатив, які ми зараз розглядаємо, і цього законопроекту. Але, як кажуть, краще пізно, ніж ніколи. Я вважаю, що парламент, можливо, з дискусією щодо деяких моментів, але підтримає цю ініціативу», – сказав він.

Тимчук зазначив, що поява законопроекту «абсолютно логічна».

«Поїздки людей, які за службовим обов'язком мають захищати інтереси України, до країни, яка в нас на законодавчому рівні визначена як держава-агресор, виглядають нонсенсом», – додав політик.

За словами народного депутата, обмеження на виїзд до Росії для держслужбовців, у тому числі членів уряду, жодним чином не позначиться на можливостях України відстоювати свої інтереси в переговорах із Росією.

«Для переговорів про припинення російської агресії на Донбасі в нас є майданчик у Мінську. Щдо переговорів з інших питань, наприклад, економічних, то й зараз жодні офіційні переговори в Москві не ведуться. Тобто офіційно наші чиновники туди не їздять. Щодо приватних візитів, то, хоча я за такими поїздками не стежу, але вважаю, що відповідальні українські держслужбовці не їздять до Росії приватно хоча б через інстинкт самозбереження», – зазначив Тимчук.

Нагадаємо, у Верховній Раді зареєстрований законопроект, що обмежує поїздки держслужбовців на територію держави-агресора. Винятки стосуються працівників дипорганів, а також поїздок на лікування або на похорон близьких родичів. За порушення передбачається штраф і заборона обіймати певні посади.

Також законопроект передбачає відставку за рішенням Верховної Ради члена уряду, який порушив обмеження не виїзд. Крім цього, автори пропонують внести порушення заборони на виїзд до Росії членом уряду до списку причин, через які уряд іде у відставку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: