На складах у Калинівці встановлять нову систему захисту

Читать на русском
Генерал підкреслив, що найближчими днями на складах у Калинівці почнуть встановлювати вишки зі спеціальною системою раннього виявлення загрози, а також посилять засобами для боротьби з безпілотниками.

На 48-му арсеналі в Калинівці Вінницької області встановлять спеціальні системи раннього виявлення загрози, а також засоби для боротьби з безпілотниками.

Про це заявив на брифінгу 28 вересня начальник озброєння Збройних сил України генерал-майор Микола Шевцов, передає прес-служба Міноборони, пише «Слово і Діло».

Новобогданівка, Балаклія, Калинівка: історія пожеж на арсеналах зброї та обіцянки політиківПожежа в Калинівці вкотре вказала на слабке місце в обороні країни. Попри те, що таке трапляється далеко не вперше, висновки не зроблені.

За його словами, 48-й арсенал у Калинівці ще в 2012 році мав бути закритий. Також він вказав, що виділені на нього кошти не були використані для встановлення системи раннього виявлення.

«Протягом років незалежності України питаннями зберігання боєзапасів, розвитком складів та арсеналів особливо ніхто не займався. В основному спрямованість була на продаж, утилізацію. Ця військова частина ще в 2012 році мала бути розформована. Але в 2015 році начальник Генерального штабу ЗСУ ухвалив рішення скасувати розформування цієї частини й почати її обладнання як арсеналу для зберігання боєприпасів. У 2014 році було виділено близько 625 тисяч гривень на підтримку першочергових заходів, що гарантують безпеку арсеналу. У 2015 році – 760 тисяч гривень на обслуговування цього арсеналу. В 2016 році сюди було вже виділено 2 мільйони 275 тисяч гривень і в 2017-му – 25 мільйонів гривень, які мали бути використані для забезпечення засобів раннього виявлення», – розповів Шевцов.

Генерал підкреслив, що найближчими днями на складах в Калинівці почнуть встановлювати вишки зі спеціальною системою раннього виявлення загрози, а також посилять засобами для боротьби з безпілотниками.

«Це перший арсенал, на якому ми впроваджуємо таку нову систему, й до кінця року всі арсенали будуть обладнані засобами раннього виявлення», – додав Шевцов.

Раніше стало відомо, чи вплинуть вибухи в Калинівці на рішення США щодо зброї для України.

Нагадаємо, жителям населених пунктів поблизу Калинівки дозволили повертатися додому.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: