Відставка Віктора Муженка: чому заговорили про звільнення начальника Генштабу

Читать на русском
Василь ВовкЕксперт з питань державної безпеки

Не виключено, що заяви про відставу Муженка пов’язані з розумінням влади, що вона вже перейшла Рубікон.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт із питань державної безпеки Василь Вовк, оцінюючи заяву начальника Генштабу Віктора Муженка, який повідомив, що обговорив із президентом можливість своєї відставки.

«Влада розуміє, що перебуває на тому етапі, коли потрібно ухвалювати рішення, які сприйме народ, і потрібно прорахунки та невдачі списувати не на прапорщика чи старшого лейтенанта. Необхідне рішення, яке б відволікло увагу та продемонструвало, образно кажучи, що влада готова покарати й найбільших високопосадовців», – зазначив Вовк.

На його думку, такі рішення радше виключно іміджеві та популістичні, щоб показати, що влада готова до відповідальності.

Чим володіє голова Генштабу Муженко та чому його хочуть звільнитиМи дізналися, чим володіє родина Віктора Муженка, та чи правда, що він непогано заробив на АТО.

«Насправді ж, рішення має бути одне – мають бути засуджені особи, які допустили Іловайськ та загибель десятків тисяч людей. Мова не лише про загиблих у бою, а загиблих через неефективне, недбале керівнивництво військами батальйонами, ротами, групами», – підкреслив експерт.

«У нас таких немає, крім добровольців, яких регулярно засуджують за мародерство чи інші факти, пов’язані з кримінальними злочинами», – додав він.

Спеціаліст припустив, що на цьому тлі Муженко буде звільнений із посади.

«Муженка можуть звільнити. Це не виключено. Однак на його місце прийде «Муженко-2» – повністю залежна від влади особа, яка буде готова служити владі, щоб мати посаду, нагороди й достаток», – резюмував Василь Вовк.

Раніше журналісти «Слова і Діла» з’ясували, чим володіє голова Генштабу та чи дійсно непогано заробив на АТО.

Нагадаємо, секретар РНБО звинуватив Муженка в пожежі, яка сталася на складах боєприпасів у Калинівці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: