Луценко озвучила позицію президента щодо відставки Муженка

Читать на русском
Представник президента Ірина Луценко розповіла, що не можна звільняти голову Генштабу до результатів розслідування вибухів у Калинівці.

Не можна дискредитувати й обезголовити армію у воєнний час, тому президент Петро Порошенко та фракція БПП наполягають на повному розслідуванні вибухів на арсеналі в Калинівці.

Про це на брифінгу після Погоджувальної ради заявила представник президента в ВР Ірина Луценко, повідомляє «Слово і Діло».

«Позиція президента і фракції БПП: доти, доки не відбудеться повне розслідування, доки не будуть зроблені висновки й визначені відповідальні, доти не може бути визначене покарання», – сказала вона.

«Армія, коли країна фактично перебуває у війні, не може бути обезголовлена, не може бути дискредитована, тому ми ще раз наполягаємо на повному розслідуванні», – підкреслила Луценко.

Також вона зазначила, що після розслідування вибухів на складах боєприпасів у Балаклії були покарані 80 військовослужбовців різних чинів і посад «аж до заступників керівництва армії», а після розслідування вибухів у Сватовому покарані 40 військовослужбовців.

Крім того, Луценко зазначила, що військова прокуратура почала розслідування в Калинівці майже відразу після початку вибухів, а більш ніж половину боєприпасів на складах вдалося зберегти, як і життя людей.

Нагадаємо, незабаром після вибухів на арсеналі в Калинівці секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що відповідальність за них має нести вся військова вертикаль керівництва, включно з начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком. Своєю чергою, Муженко заявив, що призначити його «крайнім» не вийде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: