Чим володіє голова Генштабу Муженко та чому його хочуть звільнити

Читать на русском

Ми дізналися, чим володіє родина Віктора Муженка, та чи правда, що він непогано заробив на АТО.

Журналісти «Слова і Діла» дізналися, чим володіє родина Віктора Муженка та чи дійсно голова Генштабу непогано заробив на АТО.

Увечері 4 жовтня комітет ВР із питань нацбезпеки і оборони вимагав від президента України Петра Порошенка звільнити начальника Генштабу Віктора Муженка. Крім того, депутати попросили міністра оборони Степана Полторака зняти з посади голову Військової служби правопорядку ЗСУ. Рішення були ухвалені в зв'язку з розглядом питання про вибухи на військовому арсеналі в Калинівці.

Ми порівняли дані офіційної декларації начальника Генштабу за 2014 і 2016 роки. Виходячи з них, Муженко та його родина не придбали нову нерухомість і не стали значно багатшими. У 2015-му квартира сім'ї в самому серці Києва в Печерському районі Києва була переоформлена на дружину військового. Аналогічне житло з ремонтом і загальною площею 101,9 кв. м на популярних сайтах продажу нерухомості можна придбати в середньому за 5,2 млн грн (близько 200 тис. дол.).

При цьому, за період АТО очікувано піднялася офіційна зарплата начальника Генштабу. Якщо грошове забезпечення солдат (без урахування бойових) зросло в 2,5 рази, то платня генерала армії збільшилася лише в 1,5 раза. У 2014-му, виходячи з даних офіційної декларації Муженка, він отримав 341 891,53 грн зарплати (28 490 грн на місяць), а в 2016-му – 548 413 грн (45 701 грн на місяць).

Позивний Віктора Муженка в армії – «Грім». Офіцери, що служать із ним у ЗСУ називають заяву комітету ВР дурницею й переконані, що президент не піде на звільнення «Грома».

«Якщо подивитися глобально, то цькування голови Генштабу від представників, зокрема, Міністерства внутрішніх справ іде вже не перший місяць. Якщо вони хочуть політичним шляхом поставити на цю посаду свою людину, то не вийде. Голова Генштабу – це військова посада, й Муженко, повірте, чудово з нею справляється. Ніхто з командирів бригад не скаже вам про нього нічого поганого», – прокоментував нам один із офіцерів Генштабу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: