НАТО готує ядерну відповідь Путіну – ЗМІ

Читать на русском
Командування НАТО вважає, що президент Росії Володимир Путін порушує одну з найважливіших угод у сфері ядерного роззброєння.

Командування НАТО вважає, що президент Росії Володимир Путін порушує одну з найважливіших угод у сфері ядерного роззброєння.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Sueddeutsche Zeitung.

Зокрема, Кремль сьогодні не виконує угоду «Про ліквідацію ракет середньої й малої дальності», яку в 1987 році підписали США та СРСР. Видання нагадує, що документ забороняє сторонам мати на озброєнні балістичні ракети наземного базування та крилаті ракети з радіусом дії від 500 до 5,5 тисяч кілометрів.

Також ЗМІ з посиланням на власні джерела повідомляє, що всі країни НАТО отримали секретний документ зі списком можливих заходів у відповідь на дії Росії. У ньому перераховані 39 сценаріїв дій, включаючи розширення ядерних можливостей Альянсу, збільшення станцій спостереження й попередження, посилення морського захисту та збільшення вильотів стратегічних бомбардувальників B-2 і B-52 в Європі.

НАТО близько: як Росія пережила національну ганьбу в УкраїніГромадяни Російської Федерації та наближені до Володимира Путіна надзвичайно нервово відреагували на київський парад за участю військ НАТО.

Крім того, в Альянсі пропонують підвищити боєготовність сил авіації в Європі включно з літаками, здатними нести ядерну зброю. Водночас у документі НАТО не рекомендується розривати угоду «Про ліквідацію ракет середньої й малої дальності» та починати виробництво ракет, які воно забороняє, оскільки такий крок може призвести до посилення «антиамериканських настроїв».

Втім, за даними видання, у Вашингтоні все ж розглядають можливість відновлення виробництва ракет. Це пов'язано частково й із тиском Конгресу на президента Дональда Трампа.

Раніше в Міноборони України назвали терміни переходу на 41 стандарт НАТО.

Генсек Альянсу Єнс Столтенберг заявив, що НАТО не хоче нових перегонів озброєнь.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: