Зведення штабу АТО 6 жовтня: майже 25 обстрілів, без втрат

Читать на русском
У прес-центрі штабу антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за 5 жовтня.

Російсько-окупаційні війська за минулу добу 24 рази порушили перемир'я, під час 17 обстрілів Збройні сил України вели вогонь у відповідь.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Наприкінці минулої доби в районі проведення АТО бойовики продовжували збройні провокації проти української армії. Як і декілька днів поспіль, основна активність ворога була зафіксована на донецькому напрямку. Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 24 рази порушили перемир'я. Під час 17 обстрілів українські військові жорстко відповідали ворогу із зброї, не забороненої мирними домовленостями. Внаслідок бойових дій втрат серед наших захисників немає», – йдеться в повідомленні.

Ввечері та вночі на донецькому напрямку російсько-окупаційні угруповання двічі з великокаліберних кулеметів і гранатометів обстріляли наші позиції поблизу Майорська, Авдіївки, Опитного. З цієї ж зброї окупанти відкривали вогонь на підступах до шахти «Бутівка», а поблизу Зайцевого застосовували озброєння БМП.

На луганському напрямку проросійські найманці двічі били з мінометів калібру 82 мм по захисниках Лобачевого. А з протитанкових гранатометів і стрілецької зброї обстріляли опорні пункти сил АТО біля Станиці Луганської, Валуйського, Кримського.

На приморському напрямку під вогонь ворожих гранатометів і великокаліберних кулеметів потрапили наші позиції біля Широкиного, Павлополя та Водяного. А неподалік Березового окрім гранатометів і великокаліберних кулеметів противник застосовував озброєння БМП.

Нагадаємо, командувач Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко назвав кількість жертв у разі силового повернення Донбасу.

Раніше в штабі АТО заявили, що 4 жовтня бойовики здійснили майже 20 обстрілів, є поранені.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: