На Донбасі затримали командира розвідників бойовиків

Читать на русском
У Волноваському районі поліцейські затримали командира розвідувальної роти батальйону колабораціоніста Олександра Ходаковського Восток.
Фото: dn.depo.ua

У Донецькій області затримали командира розвідувальної роти батальйону «Восток».

Про це повідомляє місцева поліція, передає «Слово і Діло».   За даними відомства, чоловік проживав в с. Іванівка на підконтрольній Україні території.

Жителі окупованого села вимагають, щоб бойовики пішлиЖителі окупованого проросійськими бойовиками села неподалік Маріуполя вимагають, щоб терористи залишили населений пункт.

«46-річний чоловік працював на бойовиків три місяці, після чого повернувся додому. Знаючи, що його діяльність була незаконною, він ховався у своєї матері і дотримувався ретельної конспірації. Колишній бойовик надійшов на службу через гроші. Він добровільно подав документи і вже на наступний день його відвезли на територію аеропорту, де йшли бої. Новобранець зголосився очолити розвідувальну роту, адже мав необхідні військові навички. Отримавши звання єфрейтор, він зібрав роту з 11 чоловіків», - розповіли в поліції.

В обов'язки затриманого і його підлеглих входило спостереження за пересуванням техніки українських військових і місцезнаходженням «живої сили». На початку січня 2015 командир уже «дослужився» до звання сержант, але почав планувати втечу.

«Точкою став випадок, коли він знайшов під руїнами шістьох молодих хлопців - українських захисників. Чоловік розповідає, що більше не міг бачити страждання і людські втрати, тому написав рапорт на відпустку і зник», - зазначили правоохоронці.

Раніше СБУ спіймала бойовика, який штурмував ДАП і захоплював Дебальцеве.

Нагадаємо, що на Донбасі поліцейських викрили на вимаганні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: