Бойовики перешкоджають підготовці до опалювального сезону на Донбасі

Читать на русском
Бойовики на Донбасі не дають провести роботи з відновлення важливих об'єктів інфраструктури в рамках підготовки до зимового сезону.

Бойовики на Донбасі не дають провести роботи з відновлення важливих об'єктів інфраструктури в рамках підготовки до зимового сезону.

Про це заявила українська сторона в Спільному центрі з контролю і координації питань припинення вогню (СЦКК), повідомляє прес-центр штабу АТО, передає «Слово і Діло».

Як відзначили в СЦКК, терористи не дають гарантій безпеки при проведенні ремонтно-відновлювальних робіт на лінії розмежування й систематично блокують вирішення цих питань. У зв'язку з цим із настанням зими мешканці населених пунктів поблизу лінії фронту можуть залишитися без газу.

Реінтеграція ОРДЛО: як повертатимуть Донбас і до чого це призведеЗаконопроект про реінтеграцію Донбасу, внесений до ВР, уже викликав чимало суперечок і дискусій. У чому полягає його небезпека для країни, з'ясовували експерти.

«В результаті таких дій керівництва ОРДО не забезпечені газом для побутових потреб і позбавлені можливості опалення будівель у зимовий період 6 шкіл, 5 дитячих дошкільних установ, 26 тисяч жителів Мар'їнки та сусідньої Красногорівки. Своєю чергою, через навмисну бездіяльность керівництва ОРДЛО без газопостачання залишаються 1 570 споживачів і школа в населеному пункті Кримське; 803 споживача, лікарня й дві школи в селищі Тошківка; 439 споживачів, дитячий садок і школа в населеному пункті Нижнє», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що деякі об'єкти інфраструктури біля лінії фронту до опалювального сезону не готові.

«Крім того, з кожним днем ​​стає дндалі важче підтримувати безпечний стан об'єктів підприємств підвищеної небезпеки, а також забезпечувати підготовку інфраструктури населених пунктів до опалювального сезону. З настанням зими через погіршення погодних умов проведення ремонтно-відновлювальних робіт на деяких критичних об'єктах цивільної інфраструктури Донбасу стане неможливим», – констатували в СЦКК.

Нагадаємо, 6 жовтня Рада визнала Росію агресором.

Раніше депутати «Самопомочі» звинуватили Парубія в роботі на Кремль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: