У БПП порушили обіцянку, не показавши закон про реінтеграцію Донбасу громадськості

Читать на русском
Шеф-редактор Слова і Діла Катерина Пітєніна розповіла, як в БПП не виконали обіцянку показати громадськості проект закону про реінтеграцію Донбасу.
фото: скріншот

Всупереч обіцянці керівника фракції БПП Артура Герасимова надати громадськості президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу «найближчим часом», за кілька місяців його тексту громадськість так і не побачила.

Про це в ефірі телеканалу ZIK розповіла шеф-редакторка порталу «Слово і Діло» Катерина Пітєніна.

«Герасимов обіцяв, що вже найближчим часом винесуть на розгляд громадськості президентський законопроект про реінтеграцію Донбасу ... Три місяці минуло, чотири місяці минуло, а законопроект не був винесений на розгляд громадськості», – підкреслила вона.

Крім того, Пітєніна зазначила, що обіцянка не була виконана не лише за терміном, але й узагалі, оскільки законопроект потрапить до Ради як першочерговий і не обговорюватиметься з громадськістю.

Також вона розповіла, навколо яких пунктів документа точаться суперечки між фракціями. За словами Пітєніної, «Самопоміч» заявила, що буде готова підтримати законопроект, якщо в ньому будуть точно прописані дати початку війни та її тривалості, а також позначені окуповані території.

Своєю чергою, в Радикальній партії заявляють, що не голосуватимуть за закон, якщо в ньому будуть нав'язуватися Мінські угоди, проте в реальності голосування щодо закону може показати й інші результати.

Катерина Пітєніна навела приклади короткої пам'яті українських політиківТелеканал ZIK

Нагадаємо, 3 жовтня народний депутат Дмитро Тимчук розповів деталі законопроекту про реінтеграцію Донбасу й спрогнозував перспективи його ухвалення.

2 жовтня в БПП озвучили, коли документ буде зареєстрований у парламенті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: