Зведення штабу АТО 4 жовтня: понад 20 обстрілів, застосовано «Град», є поранений

Читать на русском
У прес-центрі штабу антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування станом на 6 ранку 4 жовтня.

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 22 рази порушили перемир'я, в тому числі вели вогонь із реактивних систем залпового вогню «Град». У 17 випадках Збройні сили України відкривали у відповідь вогонь на ураження, в результаті бойових дій один український солдат отримав поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Наприкінці минулої доби основна активність російсько-окупаційних угруповань була сконцентрована на приморському напрямку. Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 22 рази порушили перемир'я. Під час 17 обстрілів сили АТО застосовували зброю на ураження. За уточненими даними, в результаті бойових дій один український захисник отримав поранення», – йдеться в повідомленні.

Ввечері на приморському напрямку бойовики впродовж години обстрілювали наші позиції поблизу Широкиного з переносної реактивної пускової установки «Град Партизан», гранатометів та великокаліберного кулемету. Пізніше неподалік від цього ж селища ворог застосував вже 82-мм міномет. А починаючи з 18:00 й упродовж 2 годин противник вів вогонь по опорному пункту української армії поблизу Талаківки з реактивної системи залпового вогню «Град». Тут бойовики випустили 38 реактивних снарядів. Крім того, вкотре демонструючи своє злочинне ставлення до цивільного населення, грубо порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, ввечорі окупанти двічі обстрілювали з мінометів калібру 120 мм житловий сектор селища Водяне.

Наприкінці доби на донецькому напрямку противник двічі бив із гранатометів та великокаліберних кулеметів по наших укріпленнях на підступах до Авдіївки та Невельського. Також під ворожим вогнем опинилися позиції сил АТО біля шахти «Бутівка», Зайцевого, Майорська.

На луганському напрямку бойовики ввечері та вночі 4 рази з гранатомету й стрілецької зброї обстрілювали наших захисників на околицях Трьохізбенки. Українські бійці жорстко відповідали противнику. Внаслідок цього протистояння близько 18 години отримав поранення один наш військовий.

Нагадаємо, в штабі АТО заявили, що ворог уперше за місяць застосував «Град».

Згодом через цей обстріл сталася пожежа в полі поблизу Гнутового.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: