У Генштабі назвали чисельність української армії

Читать на русском
Чисельність Збройних сил України наразі вже наблизилася до граничного ліміту в 250 тисяч осіб.

Чисельність Збройних сил України наблизилася до максимально передбаченої законом – 250 тисяч осіб.

Про це заявив начальник Головного управління персоналу-заступник начальника Генштабу ЗСУ Артур Артеменко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Частина батальйонів ЗСУ вже сумісні з військами країн НАТО – МуженкоНачальник Генерального штабу розповів про поточні результати спільної з НАТО підготовки українських військових.

«На сьогодні, відповідно до закону, гранична чисельність Збройних сил – 250 тисяч. Ця цифра обґрунтована... Як у будь-якій армії, що більше людей, то краще, але ми не можемо порушувати закон, тому наразі Збройні сили перебувають на граничному ліміті чисельності, який становить ту чисельність, яку я назвав», – сказав Артеменко на брифінгу в Києві.

За його словами, в подальшому кількість військових, яких призивають, корелюватиме з кількістю звільнених із військової служби.

Андрій ІллєнкоГолова Київської міської організації Всеукраїнське об'єднання "Свобода"
Іллєнко пообіцяв розбудовувати високотехнічну професійну арміюСказано 27 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

Станом на грудень 2016 року чисельність сухопутних військ України становила 170 тисяч осіб, збільшившись за попередні два роки на 120 тисяч.

Нагадаємо, нинішньої осені до армії призвуть понад 10 тисяч осіб. На ці цілі виділено 34,4 мільйона гривень.

Раніше перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко повідомила, що станом на вересень в Збройних силах України служать майже 24 тисячі жінок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: