День у зоні АТО: ворог вперше за місяць застосував «Град»

Читать на русском
Протягом дня 3 жовтня бойовики 4 рази обстрілювали позиції українських військових, в тому числі із застосуванням РСЗВ Град.
Ілюстративне фотоФото з відкритих джерел

З початку доби 3 жовтня бойовики на Донбасі 4 рази обстрілювали позиції українських військових.

Проте ця, порівняно незначна активність противника супроводжувалася особливою цинічністю, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Близько 1 ночі бойовики з автоматичного гранатомета обстріляли наші позиції в районі Гнутового, що на маріупольському напрямку. У відповідь українські військові застосували зброю на ураження. У результаті цього протистояння двоє наших захисників отримали поранення», – йдеться в повідомленні штабу АТО. Там уточнюють, що постраждалим надана медична допомога, наразі вони в задовільному стані.

Пізніше там само, біля Гнутового, ворог випустив у напрямку українських військових півтора десятки снарядів із «Града».

«Обстріляне перемир'я»: динаміка обстрілів сил АТО з 21 серпня до 24 вересняЗ 21 серпня пдо 24 вересня незаконні збройні формування 944 рази обстріляли позиції сил АТО, внаслідок чого загинули 5 українських військових.

«Вперше від початку шкільного перемир’я, проросійські найманці застосували реактивну систему залпового вогню «Град». О 16 годині ворог випустив 15 снарядів з «Граду» по опорних пунктах сил АТО на підступах до Гнутового», – повідомляють військові.

Неспокійно було й на донецькому напрямку. Там бойовики з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали південно-східні околиці Авдіївки.

Нагадаємо, в мережі з’явився текст законопроекту про реінтеграцію Донбасу. Раніше, 2 жовтня у Мар'їнці міна бойовиків влучила в житловий будинок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: