Суд заарештував землю, що фігурує в справі затриманого НАБУ депутата Київради

Читать на русском

Детективи Антикорупційного бюро добилися арешту трьох земельних ділянок, які фігурують у справі затриманого депутата Київради.
Сергій Кримчак

Солом'янський районний суд міста Києва заарештував три земельних ділянки, що належать ТОВ «Міральянс» і фігурують у розслідуванні детективів Національного антикорупційного бюро щодо затриманого депутата Київської міської ради Сергія Кримчака.

Рішення про арешт ухвалив слідчий суддя Віталій Українець, повідомляє «Слово і Діло».

«Клопотання детектива НАБУ про арешт майна задовольнити. Накласти арешт на майно, а саме – на земельні ділянки з кадастровими номерами №1; №2; №3, які належать ТОВ «Міральянс», що полягає в тимчасовому позбавленні права на відчуження, розпорядження та користування такими земельними ділянками», – йдеться в тексті постанови.

Згідно з версією слідства, депутат Кримчак через підставних осіб приватизував земельні ділянки, які пізніше подарували їх родичам політика. Ті, своєю чергою, внесли їх до статутного фонду ТОВ «Міральянс», співзасновником якого є довірені особи депутата Кримчака.

Після цього 99,9% статутного капіталу ТОВ «Міральянс» були продані компанії-забудовнику ТОВ «Фундамент Девелопмент», а на земельних ділянках було розпочато будівництво багатоповерхового будинку. Після завершення будівництва «Фундамент Девелопмент» за домовленістю мало перерахувати частину коштів від продажу квартир у цьому будинку венчурному корпоративному інвестфонду, кінцевим бенефіціаром якого є депутат Кримчак.

Нагадаємо, Кримчак вийшов із СІЗО після внесення застави.

Раніше затриманому депутату Київради обрали запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: