НАБУ перевіряє голову РДА в Київській області за фактами зловживання владою

Читать на русском
Детективи Антикорупційного бюро перевіряють керівника Києво-Святошинської райдержадміністрації за трьома статтями Кримінального кодексу.
Мирослава Смірнова

Детективи Національного антикорупційного бюро перевіряють голову Києво-Святошинської районної державної адміністрації Мирославу Смирнову за фактами отримання хабара та зловживання владою.

Про це «Слову і Ділу» стало відомо з рішення Солом'янського районного суду міста Києва від 8 вересня.

«Згідно із заявою особи №5 від 21 квітня 2017 року, представленої в інтересах ГО «Борщагівська Січ», голова Києво-Святошинської РДА, зловживаючи владою та службовим становищем, незаконно впливала на уповноважених посадових осіб зазначеної РДА, які здійснюють видачу містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки №2, №3 від 25 липня 2016 року, виданих на замовлення компанії Building Development Holding для будівництва багатоквартирних будинків», – йдеться в документі.

Також, за словами заявника, Смирнова могла отримати за зазначену діяльність неправомірну вигоду в розмірі приблизно 20 тисяч доларів.

«Разом із тим досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи Києво-Святошинської РДА, компанії Building Development Holding, пов'язані з ними особи використовували для зв'язку абонентський номер, що перебуває в обслуговуванні оператора далекого зв'язку ТОВ «Лайфселл», – заявляють у НАБУ.

Детектив Бюро клопотав про отримання доступу до документів і речей ТОВ «Лайфселл» щодо телефонного номера голови Києво-Святошинської РДА. Суддя вислухав доводи НАБУ й надав тимчасовий доступ.

Нагадаємо, НАБУ затримало на хабарі голову райсуду в Київській області.

Раніше детективи Бюро затримали адвоката-спільника у справі «зливу» інформації про обшуки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: