Саакашвілі попросив політичного притулку в Україні – адвокат

Читать на русском
Міхеіл Саакашвілі подав прохання про надання йому політичного притулку в Україні, про це повідомив його адвокат.

Колишній президент Грузії та екс-голова Одеської області [Міхеіл Саакашвілі подав прохання про надання йому політичного притулку в Україні.

Про це заявив його адвокат Маркіян Галабала, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Звернення про надання громадянину додаткового захисту й політичного притулку – це, по суті, одне й те ж. Просто в побуті частіше використовують поняття «політичний притулок», – пояснив він.

За словами адвоката, Державна міграційна служба поки не відповіла на прохання Саакашвілі. При цьому відповідь мала надійти протягом доби. Чим обґрунтоване прохання політика про захист, не уточнюється.

Гастролі Саакашвілі Україною: де вже побував та що розповідав українцям «Великий Комбінатор»«Слово і Діло» жартома перевтілило Міхеіла Саакашвілі в персонажа книг Ільфа і Петрова, і це дозволило багато що пояснити.

Нагадаємо, 10 вересня прихильники екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі прорвали оточення силовиків на пункті пропуску «Шегині» та провели політика на територію України. Таким чином, Міхеіл Саакашвілі повернувся в Україну, незважаючи на позбавлення українського громадянства й погрози забрати в нього паспорт громадянина України.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження. Учасникам акції загрожує до п'яти років в'язниці. Згодом справу про прорив Саакашвілі в Україну доповнили статтею про опір правоохоронцям.

Раніше Юрій Луценко розповів, що перешкоджає екстрадиції Саакашвілі.

Нагадаємо, що 30 вересня Міхеіл Саакашвілі приїхав до Одеси й провів зустріч зі своїми прихильниками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: