Полякам знизили пенсійний вік

Читать на русском
З 1 жовтня 2017 року Польщі набув чинності закон, який знизив вік виходу на пенсію для чоловіків до 65 років, для жінок – до 60 років.

Із 1 жовтня 2017 року Польщі набув чинності закон, який знизив вік виходу на пенсію для чоловіків до 65 років, для жінок – до 60 років.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Польща».

У пастці економічної безвиході: нові ризики трудової міграції для УкраїниВідтік мізків і ідей за кордон триває, у той час як Україна не робить нічого для того, щоб утримати чи забезпечити гідні умови життя своїм заробітчанам.

Раніше, в 2012 році, влада ухвалила програму поступового підвищення пенсійного віку для чоловіків і жінок до 67 років.

Скористатися правом раннього виходу на пенсію планують 82% поляків, з'ясував раніше Фонд соціального страхування. За словами Олександра Лашека з Форуму суспільного розвитку, ця тенденція лише посилюватиметься.

«Сума внесків ділиться на середню тривалість життя. Відповідно, якщо тривалість життя зростає, то й розмір пенсії зменшується. На жаль, разом із більш низьким пенсійним віком і мінімальною зарплатою, це означає, що дедалі більше людей незалежно від того, скільки вони працюватимуть, отримають мінімальну пенсію», – пояснив Лашек.

Раніше Польща ухвалила закон про реадмісію з Україною.

Також нагадаємо, в Польщі розповіли, як ставляться до українського закону про освіту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: