У МВС повідомили про затримання терористів, які здійснили 8 терактів на території України

Читать на русском
Група була затримана при виконанні теракту з підриву пам'ятника угорцям на Верецькому перевалі в Закарпатській області.
Фото: Facebook/Арсен Аваков

Затримано групу терористів, що здійснила на території України вісім нападів, метою яких було розпалювання ворожнечі на релігійному та національному ґрунті.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, передає «Слово і Діло».

Як працюється на посаді міністра внутрішніх справ Арсену Авакову?«Слово і Ділі» продовжують стежити за роботою міністрів на своїх постах: сьогодні ми розібралися, скільки обіцянок виконав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Терористи планували підірвати пам'ятник на Верецькому перевалі, що мало б ще більше ускладнити відносини між Україною та Угорщиною.

При цьому міністр заявив про причетність до цієї групи колишніх народних депутатів від Партії регіонів, а також керівників партії «Опозиційний блок».

«Виконавці наведених злочинів, що входять до так званої ОЗГ «Торпеди», давно перебувають в зоні уваги правоохоронців і були звинувачені в низці інших злочинів. Затримані виконавці та їхній керівник входять до групи впливу в минулому народних депутатів від Партії регіонів від Черкаської області Володимира Олійника та Сергія Тулуба. Задокументовано ланцюжок контактів злочинців із зазначеними персонами, які зараз перебувають у Російській Федерації, а також із низкою керівників партії «Опозиційний блок», які перебувають в Україні», – заявив Арсен Аваков.

Загалом група підозрюється у 8 скоєних нападах:

  1. У Чернівцях, де в ніч на 19 листопада 2016 року була розорена Центральна єврейська синагога, на головний фасад якої був нанесений антисемітський напис.

  2. В Умані, де 21 грудня 2016 року зловмисники проникли на могилу рабі Нахмана й кинули голову свині з вирізаною свастикою.

  3. У Києві, де 8 червня 2017 року зловмисники кинули гранату в посольство США.

  4. У Львові, де 30 червня 2017 року зловмисники спробували підпалити синагогу.

  5. У Луцьку, де 10 липня 2017 року зловмисники кинули вибуховий пристрій у консульство Польщі.

  6. У Києві, де 24 серпня 2017 року, в День Незалежності, була кинута граната на вулиці Грушевського й поранені рідні героя України Валерія Чибінеева.

  7. У Києві на вулиці Курбаса, де того ж дня гранатами був підірваний пам'ятник учасникам бойових дій.

  8. В Умані, де 21 вересня 2017 року була кинута граната, від якої постраждали громадяни держави Ізраїль.

Група була затримана при виконанні теракту з підриву пам'ятника угорцям на Верецькому перевалі в Закарпатській області.

Як відомо, в Тернопільській області пройшли планові тактико-спеціальні антитерористичні навчання.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» проаналізувало стан реалізації першого етапу реформи МВС – впровадження нової Національної поліції в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: