2 роки реформі МВС: що сьогодні являє собою Національна поліція

Читать на русском

Рівно два роки тому, 2 липня 2015 року, була офіційно створена Національна поліція України. Саме цього дня Верховна Рада ухвалила закон про її створення. Першим етапом реформи МВС стало запровадження патрульної поліції, яка, по суті, стала «вітриною» реформ у головному правоохоронному відомстві країни. Першим містом, що зустріло нових поліцейських, став Київ. 4 липня 2015-го там присягу на вірність українському народу склали 2 тисячі патрульних. До кінця осені запуск патрульної поліції відбувся також у Львові, Одесі, Харкові, Ужгороді та Мукачеві.

У день другої річниці ухвалення закону про Нацполіцію «Слово і Діло» підготувало інфографіку, аби розповісти, яким за ці роки став цей правоохоронний орган.

Сьогодні найбільше патрульних охороняють порядок у Києві (2 тис.), Дніпрі (1,1 тис.), Харкові (1 тис.), Одесі та Запоріжжі (по 800). Загалом підрозділи патрульної поліції станом на початок липня функціонують у 34 містах країни, і географія поступово зростає.

Аваков пообіцяв ліквідувати ДержавтоінспекціюСказано 19 листопада 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Крім патрульної поліції, яка є найбільш публічною та відкритою, у структурі Нацполіції працюють такі підрозділи, як кримінальна поліція, поліція охорони, спеціальна поліція, поліція особливого призначення (КОРД) та органи досудового розслідування.

Нагадаємо, днями заступник начальника кадрового департаменту Національної поліції Сергій Шумило повідомив, що в Києві недобір персоналу становить понад 17%. Між тим, 30 червня в столиці запустили муніципальну варту – аналог муніципальної поліції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: